homegrail.com

Informationsvidenskab Og Kulturformidling

Den første, der gjorde dette var Universitetet i Pittsburgh i 1964. Flere skoler fulgte efter gennem 1970'erne og 1980'erne og i løbet af 1990'erne havde så godt som alle skoler i USA tilføjet "information science" til deres navn. En tilsvarende udvikling foregik internationalt og fx skiftede Danmarks Biblioteksskole i 1997 sin engelsksprogede betegnelse fra 'The Royal School of Librarianship' 'The Royal School of Library and Information Science'. Den nyeste tendens er at skolerne/afdelingerne skipper bibliotekstermen og kalder sig "i-schools". Tilsvarende er der sket en udvikling hvor det er svært at skelne mellem biblioteksvidenskab, LIS og informationsvidenskab. Delområder [ redigér | redigér wikikode] Forskningsområdet omfatter bl. a. Bibliografi, bibliometri, informationssøgning og vidensorganisation. En mere omfattende oversigt over fagområdets begreber kan ses ved at klikke på linken Kategori: Biblioteks- og informationsvidenskab nedenfor. Litteratur (introducerende) [ redigér | redigér wikikode] Andersen J, Hjørland B, Hoel IAL, Ørnstrup KM, Larsen PS, Nielsen SSvB (2005).

Informationsvidenskab og kulturformidling - YouTube

Når du søger, vil studiet lave en individuel faglig vurdering af dit adgangsgrundlag i forhold til den specifikke kandidatuddannelse. Spørg gerne studievejlederen fra uddannelsen om dine optagelsesmuligheder, hvis du er i tvivl. Du finder kontaktinfo under "Kontakt og Studievejledning". Ansøgningsfrist Ansøgningsfristen er den 1. marts med studiestart den 1. september. Du skal søge digitalt via ansøgningssystemet. Husk, at din ansøgning skal indeholde dokumentation for bestået adgangsgivende eksamen. Søg optagelse Svar på din ansøgning Har du søgt optagelse inden ansøgningsfristens udløb, kan du forvente svar senest den 10. juni. yderligere information BACHELORUDDANNELSE FRA AAU, SOM GIVER RET TIL OPTAGELSE (RETSKRAV) Du har ret til optagelse på den kandidatuddannelse, der er den naturlige overbygning af din bacheloruddannelses fagområde. Retskravet gælder til kandidatuddannelsen på det universitet, du tog din bacheloruddannelse ved og er gældende i 3 år. læs mere om retskrav

informationsvidenskab og kulturformidling ku

Uddannelsen fokuserer på interaktionen mellem mennesker, it, information og kultur. Du specialiserer dig inden for enten Informationsvidenskab eller Kulturformidling. Uddannelsen beskæftiger sig med morgendagens digitale udfordringer. Den kvalificerer dig til at arbejde med komplekse problemstillinger og komme med løsningsforslag, der bidrager til nye måder at formidle information og kultur på. Afhængig af din profil beskæftiger du dig fx med analyser og design af platforme og søgesystemer, brugeroplevelser og interaktive formidlingsrum. Kandidater i informationsvidenskab og kulturformidling kvalificerer sig til at arbejde med mange forskellige aspekter af informations- og kulturformidling og får ansættelse bredt i private og offentlige virksomheder og kulturinstitutioner. Læs mere om uddannelsens faglige profil og jobmuligheder.

Informationsvidenskab

informationsvidenskab og kulturformidling job
  1. Kagesprøjte kop og kande viborg
  2. Optagelse og adgangskrav, It-ledelse, cand.it.
  3. De mobile frisører

De vigtigste a-kasser på området er: AJKS er a-kassen for professionelle i medie- og kommunikationsbranchen. De kender formidlernes arbejdsmarked, og kan derfor tilbyde medlemmer en lang række karrierefremmende tilbud. Hos AJKS organiserer de journalister, fotografer, pressefotografer, grafikere, produktionsmedarbejdere, web-redaktører, billedkunstnere, forfattere, kommunikations- og informationsmedarbejdere, kandidater og bachelorer inden for kommunikation og markedsføring samt translatører, oversættere og korrespondenter. AJKS anbefales af Forbundet Kommunikation og Sprog og Dansk Journalistforbund. Arbejder du med it-teknik/design, som Digital konceptudvikler, E-designer, IT-teknolog eller Multimediedesigner? Så vil det være mere oplagt at melde dig ind i: Min A-kasse anbefales af PROSA (fagforbundet for it-professionelle). Både AJKS og Min A-kasse er blandt de billigste, og dækker de dit arbejdsområde/uddannelse anbefaler vi at du vælger en af de to. Søger du efter en billig pakkeløsning omfattende både A-kasse og fagforening kan du se en liste med de bedste tilbud.

Informationsvidenskab og kulturformidling kandidat studieordning

Kandidatuddannelsen giver den akademiske titel For at blive optaget på kandidatuddannelsen skal du have en relevant bacheloruddannelse. Se adgangskravene under Om uddannelsen på det enkelte universitet. Uddannelsen foregår i København. Det Informationsvidenskabelige Akademi, KU KU udbyder informationsvidenskab og kulturformidling som en 2-årig kandidatuddannelse. Uddannelsen udbydes både på dansk og på engelsk. KU udbyder også en bacheloruddannelse i informationsstudier. Du kan læse mere om kandidatuddannelsen i uddannelsesstedets studieguide. Læs eventuelt om studiestrukturen i artiklen om Københavns Universitet. Adgangskrav For at blive optaget på kandidatuddannelsen skal du have en relevant bacheloruddannelse. En bacheloruddannelse i informationsvidenskab og kulturformidling giver adgang til kandidatuddannelsen. For at blive optaget på den engelsksprogede uddannelse Information Science and Cultural Communication skal du have engelskkundskaber svarende til minimum engelsk B. Vær opmærksom på, at der fra 2020 kan være minimumskrav til karaktergennemsnittet i engelsk.

informationsvidenskab og kulturformidling studieordning

Hun er ansat på Blågård Bibliotek i... Ophold i udlandet Et ophold i udlandet kan styrke dine faglige og personlige kompetencer. Jobkompasset Se job ud fra interesser, og få inspiration til dit valg af job og uddannelse.

Se mere på uddannelsesstedets hjemmeside. Har du en anden bacheloruddannelse, kan du se dine muligheder for optagelse på uddannelsesstedets hjemmeside. Optagelse på kandidatuddannelsen sker via universiteternes fælles ansøgningsportal. Læs mere om ansøgningsfrist og optagelse på. Du kan søge SU under uddannelsen. Uddannelsen kvalificerer dig til job i alle brancher, hvor der arbejdes med research, kulturprojekter, videndeling og informationshåndtering. Det kan være som informationsspecialist, researcher eller web-chef i både it-firmaer, kulturbevarende organisationer, konsulentvirksomheder, advokatfirmaer og biblioteker. Læs mere om arbejdsområder og typer af job inden for Bibliotekar- og arkivararbejde, Offentlig administration og It og teleteknik. Du kan komme til at arbejde som forsker ved bl. at søge en ph. d. -uddannelse inden for dit område. Uddannelsessteder På uddannelsesstedernes hjemmesider kan du finde mere information Inspiration Mød en bibliotekar Marie Ulletved Jørgensen er 28 år og uddannet bibliotekar.

  1. Jeg er
  2. Elektrisk brændeovn med varmeblæser lyrics
  3. Creoler øreringe guld
  4. Foreningen af menighedsråd video
  5. Højeste punkt på mon site
August 29, 2021, 7:17 pm